Μακαρόνια με Κιμά στο Φούρνο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Περνάμε τις  ντομάτες από τρυπητό και βράζουμε τον πολτό για λίγο με λίγο αλάτι και ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
 
Σε ένα άλλο, λίγο βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε με το βούτυρο, το κρεμμύδι και τον κιμά και λίγο αλάτι πιπέρι και ένα φλιτζάνι τυρί τριμμένο.
 
Μόλις το τυρί λιώσει , ρίχνουμε μέσα την μισή σάλτσα και αφού ανακατέψουμε λίγο βγάζουμε το τηγάνι μας από την φωτιά.
 
Σε ένα τσουκάλι βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
 
Σε ένα ταψί βουτυρωμένο ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια και τα σκεπάζουμε με το μείγμα του κιμά.
 
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την άλλη μισή σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
 
Προσθέτουμε από πάνω λίγα κομμάτια φρέσκο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου μισή ώρα.
 
Καλή σας όρεξη...

 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 4 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο η λάδι
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό κιμά
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 500 γρ. μακαρόνια

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!