Σάλτσα Ωρόρ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα το ζεστένουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, μέχρι το ρού να γίνει ξανθό προσέχοντας μή μας καεί ή να μη μας σβολιάσει.
 
Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας με σύρμα αυτή τη φορά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
 
Προσθέτουμε με προσοχή την ανάλογη ποσότητα καρυκευμάτων.
 
Τέλος προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τη σάλτσα τομάτα, και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

Συστατικά

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 120 γρ. σάλτσα τομάτας

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!