Ντιπ Αρακά

Ένα απλό, ωραίο και υγειινότατο ντιπ, φτιαγμένο με αγνά υλικά και μεράκι…

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τον αρακά, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν. Θερμαίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει μετράμε 6-7 λεπτά και προσθέτουμε τον αρακά, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
 
Μετά 5 λεπτά, στραγγίζουμε τον αρακά, πετάμε δάφνη και κρατάμε και 2 ποτήρια νερό από το βράσιμο. Βάζουμε τον αρακά και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και χτυπάμε βάζοντας και 2 κουτ. σούπας ζωμό (του αρακά). Μόλις αποκτήσει υφή σαν γιαουρτιού, αποσύρουμε από το μπλέντερ και αν θέλουμε το περνάμε από λεπτή σίτα.
 
Βάζουμε το ντιπ σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τα καρυκεύματα αν θέλουμε.
 
Καλό και ενδιαφέρον συνοδευτικό για πατάτες τηγανιτές…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 ½ φλυτζ. τσαγιού αρακά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σούπας άνηθο
  • αλάτι- πιπέρι
  • νερό

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!