Πέστο από Παντζάρι και Παρμεζάνα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και το κόβουμε στη μέση. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγανάκι με πολύ λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε σε τρίγωνα την αραβική πίτα και τη βάζουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να φρυγανιστεί λίγο και να σκλυρύνει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Βάζουμε τα παντζάρια μέσα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Τυλίγουμε σφιχτά και τα βάζουμε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά (μέχρι να τρυπιούνται με το μαχαίρι εύκολα), στους 180ο C.
 
Βάζουμε τα παντζάρια στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, κουκουνάρια και λίγο αλάτι και δουλέυουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας αργά-αργά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
 
Τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
 

Μικρά μυστικά: Μπορούμε να φτιάξουμε το πέστο 3 μέρες νωρίτερα από τη μέρα που το θέλουμε.
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 παντζάρια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμ.
  • 4 αραβικές πίτες
  • 30 χλ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.