Αρνάκι με Λαχανικά στη Κατσαρόλα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αρνάκι δέ το πλένουμε...

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε σε καυτό νερό για πολύ λίγο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε σε χοντρές φέτες τις πατάτες.

Σε μία χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια, μία στρώση πατάτες, μία στρώση λάχανο και ρίχνουμε το κρέας. Βάζουμε πάλι μία δεύτερη στρώση πατάτες, το μπουκέ γκαρνί, το ζωμό ή νερό, αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ½ -2 ώρες. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε τα καρυκεύματα.

Αφαιρούμε το αρνάκι από τη κατσαρόλα και το κρατάμε κάπου ζεστό.

Με ένα μπλέντερ χειρός αλέθουμε τα λαχανικά για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε με λαχανικά βρασμένα περασμένα σε λίγο βούτυρο σε τηγανάκι και τη σάλτσα από το πουρέ λαχανικών.


Tips:
Το φαγητό θα χυλώσει από το βρασμό και το άλεσμα της πατάτας, γι' άυτό θα χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλα υγρά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1,5 κ. σπάλα ή λαιμό αρνιού
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • νερό ή ζωμό
  • 4-5 καρότα μικρά
  • 1 μπουκέ γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανός, δάφνη)
  • 4-5 κλωνάρια μαϊντανό
  • 200 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!