Χοιρινές Μπριζόλες με Μανιτάρια και Πιπεριές Φλωρίνης

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο τηγάνι σε 2-3 δόσεις να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι (χωρίς να το καθαρίσουμε) και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το βαλσάμικο.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.

Αδείαζουμε πάνω από τις μπριζόλες το περιεχόμενο του τηγανιού.

Τις ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, γυρίζοντας τες τουλάχιστον μία φορά.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
 
Tips: Ταιριάζει με κόκκινο κρασί Αγιωργίτικο

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 6 τεμ. από λαιμό χοιρινό
  • 50 χλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ. σούπας βαλσάμικο
  • 6 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
  • 6 μανιτάρια μεγάλα
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • μισό φλυτζ. λευκό κρασό
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!