Απρίλιος
Οπωροκηπευτικά: Αρακάς φρεσκότατος και αν βρείτε Κεφαλληνίας δοκιμάστε τον γιατί είναι μία από τις λίγες ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ακόμα. Επίσης, στην εποχή τους είναι: αγκινάρες, καρότα, καυκαλήθρες, μυρώνια, κάρδαμο, μάραθος, ραδίκια, παντζάρια, ραπανάκια, σαλάτες, ρόκα, σελινόριζα, σέλινο, σπαράγγια, σπανάκι, σχοινόπρασο, τσουκνίδα, φινόκιο, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκα σκόρδα και χόρτα του βουνού.Σπέρνουμε: Καλαμπόκια, φασόλια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές,καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, αντίδια, σπανάκια, σέσκλα, πράσα, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο.
Μεταφυτεύουμε: Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια, πράσα.
Συγκομιδή: Λεμόνια, πορτοκάλια, νεράντζια, περγαμότα, μαρούλια, αγκινάρες, κουκιά, αρακά, χλωρά κρεμμύδια-σκόρδα, ραδίκια, ζοχούς, σπανάκι, σέσκλα, τσουκνίδες, μάραθο, σέλινο, μαϊντανό.
Βότανα: Φυτεύουμε από μικρά παρακλάδια, ρίγανη, μέντα, φασκόμηλο, αψιθιά, θυμάρι, δενδρολίβανο, απήγανο.Είναι η εποχή να μαζέψουμε χαμομήλι, μποράνγκο και να το αποξεράνουμε.
Κρέας: Κατσικάκι και αρνάκι γάλακος, αν και θα σας πρότεινα αρνάκι και κατσικάκι κάτω από 12-13 κιλά δεν αξίζει να τρώτε διότι, το κρέας τους είναι σκληρό.
Γαλακτοκομικά: Ξινόγαλο, μαλακό τυρί που μοιάζει με το κατίκι. Επίσης ευκολότερα θα βρούμε: ανθότυρο, ανεβατό, κατίκι Δομοκού, μυζήθρα νωπή, ξινομυζήθρα και στάκα.
Φρούτα: αβοκάντο, νεράτζια, πορτοκάλια, φράουλα θερμοκηπίου. Τελειώνουν τα: λεμόνια, γκρέιπφρουτ. Ψυγείου είναι: ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, ρόδια και κυδώνια.
Ψάρια και Θαλασσινά: αθερίνα, γαλέος, γαύρος, βραστόψαρα, γαρίδες, γλώσσες, ζαργάνες, γόπες, καραβίδες, κουτσομούρες, λιθρίνια, μπαρμπούνια, μπακαλιαράκια, μύδια, σαρδέλες, σαφρίδια, σκορπίνες, σκουμπρί, στρείδια, συναγρίδες, σφυρίδες, τόνο, φαγκρί, χταπόδια και αστακούς.
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens