Σουβλάκια Κοτόπουλο με Σαφράν και Σάλτσα Τομάτας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό για 1 ώρα για να μή καούν κατά το ψήσιμο.

Βγάζουμε τη πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε 30 κυβάκια των 2 εκ. Με ένα μπάτη (σφυρί) τα χτυπάμε ελαφρά να απλώσουν. Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για μία ώρα.
 
Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα τομάτας (δες στις σχετικές συνταγές), με τη μόνη διαφορά ότι θα προσθέσουμε και 4 κουταλιές ζάχαρη.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελιαόλαδο, σωτάρουμε για 2-3 λεπτά το κοτόπουλο και αποσύρουμε. Περνάμε από 3 κομμάτια κοτόπουλο σε κάθε καλαμάκι χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και τους βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
 
Βάζουμε τα σουβλάκια σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό. Σερβίρουμε με τη γλυκιά σάλτσα τομάτας.
 
Μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα μέχρι και 3 μέρες πριν. Επίσης μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ.  



Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με υλικά που ευδοκιμούν σε όλη τη Μεσόγειο.

Συστατικά

(για 10 σουβλάκια)
 
  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • 10 ξύλινα καλαμάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • σάλτσα τομάτας
  • 20 χλ. ελαιόλαδο
  • λίγα κλωνάρια μαϊντανό
μαρινάδα:
  • ½ κουταλάκι σπόροι κύμινο
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι φρέσκο
  • 2 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα κρόκο Κωζάνης
  • σε λίγο ζεστό νερό
  • 1 κουτ. ξίδι
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!