Γιουβαρλάκια

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αναμιγνύουμε τον κιμά την ψίχα το κρεμμύδι το ένα αυγό το νερό και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και αφού τα τσιγαρίσουμε με λίγο βούτυρο τα βάζουμε σε κατσαρόλα.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το αλεύρι και το καβουρντίζουμε για ένα λεπτό. Μετά ρίχνουμε το νερό η τον ζωμό κρέατος και το υπόλοιπο αλάτι. Όταν πάρει βράση το ρίχνουμε στα γιουβαρλάκια .
Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για περίπου μισή ώρα σε σιγανή φωτιά.

Παράλληλα χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας πάντα σάλτσα από το φαγητό και το χυμό λεμονιού
. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και το ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για λίγο χωρίς να πάρει βράση .

Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλισμένα με μαϊντανό και όσο πιπέρι φρέσκο θέλουμε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό κιμά
  • ½ φλυτζ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού τριμμένη
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • ½ φλυτζ. νερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ½ φλυτζ. βούτυρο
  • 3 κ. γλυκού αλεύρι
  • 3 φλυτζ. νερό η ζωμού κρέατος
  • 3 αυγά
  • 1 λεμόνι χυμό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!