Κοτόπουλο Στιφάδο Μάνης

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπούλο σε μερίδες ή το αγοράζουμε κομμένο. Το βάζουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, χοντροκομμένες φλούδες λεμονιού, μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και τα αφήνουμε μία ώρα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κατόπουλο σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
 
Στο ίδιο λάδι που κάναμε το κοτόπουλο βάζουμε τα κρεμμύδια του στιφάδου για 3-4 λεπτά.
 
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένες, τα φύλλα δάφνης, το ξίδι, τη πάστα τομάτας αραιωμένη σε νερό και τη μαρινάδα που είχαμε το κοτόπουλο.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε, συνοδεύοντας το με γαρνιτούρα τα κρεμμυδάκια και πατάτες βραστές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 ½ κιλό κοτόπουλο
  • 800 γρ. κρεμμύδια στιφάδου
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 4 τομάτες ώριμες
  • 20 γρ. τοματοπελτέ
  • 3 κ. σούπας ξίδι
  • 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!