Τραχανόπιτα με Δυόσμο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλέυρι αφού το κοσκινίσουμε, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά. Βράζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Όταν βράσει ο τραχανάς και μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα θρυματισμένη, το δυόσμο ψιλοκομμένο και τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε τα αβγά, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το τραχανά. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα. Τοποθετούμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα, κλείνουμε καλά τις άκρες και τα χαράσουμε. Βρέχουμε με λίγο νερό, λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε με λίγο αβγό χτυπημένο με νερό τα επάνω φύλλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40-50 λεπτά περίπου.
 

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)

φύλλο:
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι
για τη γέμιση:
  • 500 γρ. τραχανάς
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αβγά
  • 250 γρ. γέτα
  • 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • δυόσμος

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!