Κοτόπουλο Δαμάσκηνο Ελιά και Κάπαρη

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Σε μία μπασίνα-λεκάνη, τόσο μεγάλη ώστε να χωράει το κοτόπουλο, βάζουμε όλα τα υλικά πλην του κοτόπουλου και της ζάχαρης, και ανακατεύουμε καλά.
 
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες έως μέχρι 2 μέρες.
 
Σε ανάλογο ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τέλος το πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη για να πάρει χρώμα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 1-1 ½ ώρες, στους 180ο C.
 
Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι ή πουρέ ή λαχανικά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 70 χλ. κρασί κόκκινο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 8 ελιές Καλαμών
  • κάπαρη
  • 70 χλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομ.
  • 4 δαμάσκηνα ξερά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ζάχαρη μαύρη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!