Κοτόπουλο Γεμιστό

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο. Το πασπαλίζουμε μέσα στην κοιλιά με το μισό αλάτι. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια , ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα το μισό από το βούτυρο και ρίχνουμε το κουκουνάρι. Όταν αρχίσει να ξανθαίνει ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το νερό , την σταφίδα , το υπόλοιπο αλάτι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την γέμιση να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό.
 
Γεμίζουμε το κοτόπουλο . Βάζουμε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας γέμιση στο άνοιγμα του λαιμού , γυρίζουμε την πέτσα προς την πλάτη και δένουμε με σπάγγο τις φτερούγες με το σώμα.
 
Ραβουμε το άνοιγμα της κοιλιάς και δένουμε τα πόδια με την ουρά.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με βούτυρο και το βάζουμε σε ταψάκι πάνω σε σχάρα με το στήθος προς τα κάτω.
 
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ½ ώρες χωρίς να το γυρίσουμε και χωρίς να προσθέσουμε νερό.
 
Κατά διαστήματα εάν στεγνώσει, το περιχύνουμε με βούτυρο λιωμένο και με τους ζωμούς από το ψήσιμο.

Σερβίρεται το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με την γέμισή του ρύζι ή καροτάκια και πατάτες βραστές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κ. γλυκόυ αλάτι
  • ¾ του φλυτζανιού βούτυρο ή λάδι
  • 3 κ. σούπας κουκουνάρι
  • ½ φλυτζ. ρύζι
  • 1 φλυτζ. ζεστό νερό
  • 3 κ. σούπας σταφίδα μαύρη
  • λίγο πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!