Παντζαρόσουπα με Παγάκια από Γιαούρτι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του άνηθου ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μίγμα σε μία θήκη για παγάκια και τη τοποθετούμε στη κατάψυξη.
 
Βάζουμε τα πατζάρια, χωρίς τα φύλλα, σε μία κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρυπιούνται ευκολα με το μαχαίρι. Όταν κρυώσουν αρκετά τα ξεφλουδίζουμε, τα χοντροκόβουμε και τα αφηνουμε στη άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεσσαία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μαζί με το θυμάρι και το αλατοπίπερο, για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
 
Προσθέτουμε τα παντζάρια, το ξίδι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και το ζωμό κότας ή λαχανικών ή νερό. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα σε μπλέντερ ή μίξερ και πολτοποιούμε. Μπορούμε να το πολτοποιήσουμε και με το μπλέντερ χειρός.

Προσθέτουμε τη κρέμα, όσο είναι ακόμα το μίγμα καυτό, και όσο αλατοπίπερο θέλουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φλυτζάνια ή μπολ, προσθέτουμε τα παγάκια γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο άνηθο.

Σερβίρουμε αμέσως για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 500 γρ. παντζάρια μικρά
  • 3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού βαλσάμικο
  • μισό πορτοκάλι (χυμό)
  • 750 χλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • ¼ φλυτζ. κρέμα γάλακτος

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!