Σουπιές με Σπανάκι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές και στη συνέχεια τις ζεματίζουμε σε αρκετά ζεστό νερό για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε καλύτερα.
Τις κρυώνουμε και τις ξανακαθαρίζουμε καλά. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το στραγγίζουμε.
 
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, μαζί με τις σουπιές για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες (δείτε φωτογραφίες).

Προσθέτουμε και τοματοπελτέ, ειδικά αν είναι χειμώνας και οι τομάτες μας δεν είναι εποχής. Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε βίντεο). Βράζουμε για 30 λεπτά.
 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο νερό αν χρειάζεται.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, να γλασάρει η σάλτσα του. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε γαρνίροντας με το σπανάκι.
 
 
Μικρά Μυστικά: Ιδιαίτερη προσοχή κατά το καθάρισμα της σουπιάς, όταν βγάζουμε το μελάνι, να μή τρυπήσει η λεπτή μεμβράνη που το περιβάλλει.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μελάνι κατά το μαγείρεμα, δίνοντας ένα διαφορετικό χρωματισμό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό σουπιές
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 τομάτες ώριμες
  • 20 γρ. τοματοπελτέ
  • άνηθος, μαϊντανός
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ φλυτζ. κρασί κόκκινο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!