Μελιτζάνες Τσακώνικες στη Κατσαρόλα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις χαράσουμε στο εσωτερικό τους (σε σχήμα Χ), και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγο υλικό από τις μελιτζάνες για να τις γεμίσουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένα σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένες. Το αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ψίχα της μελιτζάνας που αφαιρέσαμε και το τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας.

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα. Τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε από πάνω όση σάλτσα μας περίσσεψε, λίγο νερό και τις μαγειρεύουμε χωρίς να κλείσουμε τη κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Σερβίρουμε χλιαρές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 6 μελιτζάνες τσακώνικες μεγάλες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 τομάτες ώριμες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!