Γαρίδες Σωτέ Πεταλούδα με Μοσχολέμονο και Σόγια

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις κόβουμε "πεταλούδα (δείτε το βίντεο), τις πλένουμε καλά και τις σουρώνουμε.

Πλένουμε, σουρώνουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και το σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μετά 5 λεπτά σβήνουμε με το χυμό από το μοσχολέμονο και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το τρίμα από το λάϊμ και προσθέτουμε, τη σόγια και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι αν χρειάζεται.

Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε άσπρο πιάτο. Τρώμε με τα δάχτυλα...


Μικρά μυστικά: Εφόσον βάλαμε στη παρασκευή σόγια, πρώτα θα δοκιμάσουμε και μετά θα προσθέσουμε αλάτι, μιας και η σόγια είναι πολύ αλμυρή. Αυτή η παρασκευή ανήκει στα finger food.


Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό γαρίδες μεσσαίες ολόκληρες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 πιπεριές "κέρατο" καυτερές Κρήτης
  • 2 κ. σούπας σόγια
  • χυμό από ένα μοσχολέμονο (λάϊμ)
  • ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (λάϊμ)
  • βούτυρο για το σωτάρισμα
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...