Μπουρέκι με Ταλαγάνι και Φέτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, ίδιου μεγέθους. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο) και το δυόσμο.

Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το ταλαγάνι κομμένο σε κύβους.

Τα σκέπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180º C για μία ώρα περίπου.

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε ελαφρώς.


Μικρά Μυστικά: Μπορούμε να προσθέσουμε και δύο τριμμένες τομάτες όπως επίσης και φρυγανιά τριμμένη αυξάνοντας τα υγρά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 6 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 200 γρ. τυρί ταλαγάνι
  • 200 γρ. σκληρή φέτα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 20 φύλλα δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Ελληνικά Τυριά

    Η Ελλάδα είναι ξακουστή για τα καταπληκτικά τυριά της. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν.