Βούτυρο Μαιτρ Ντ' Οτέλ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε μισή ώρα να μαλακώσει.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και στίβουμε το λεμόνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και με μία σπάτουλα τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι απλώνουμε το βούτυρο. Κλείνουμε και από τις δύο πλευρές και διατηρούμε στο ψυγείο.


Μικρά μυστικά: Το βούτυρο μαιτρ ντ' οτέλ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να τσιγαρίσουμε κρεμμύδια, να σωτάρουμε μανιτάρια ή να τηγανίσουμε ένα φιλέτο μόσχου. Μπορούμε επίσης, να το αλέιψουμε σε μικρά ψωμάκια από μπαγκέτα, που τα έχουμε περάσει για δύο λεπτά από το φούρνο φτιάχνοντας έτσι ένα ωραίο ορεκτικό.

Συστατικά

  • βούτυρο
  • μαϊντανό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • χυμό λεμονιού

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!