Ριζότο με Μανιτάρια και Ντομάτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Με λίγο καθαρό χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες (δείτε βίντεο) και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια

Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες.

Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό αν θέλουμε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • 50 χλ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γρ. κρεμμύδι κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
  • 50 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2-3 ντομάτες ώριμες

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.