Παπαρδέλες με Σολωμό και Μυρωδικά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αφαιρούμε τα κόκαλα από το σολωμό και τον πλένουμε καλά. Σε ένα ανάλογο ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, από πάνω το σολωμό, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180º C. Αποσύρουμε από το φούρνο και τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο λέει το πακέτο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμυδάκι και το ψιλοκόβουμε όπως τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα βάζουμε σε μία μπασίνα.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη sause. Βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, προαιρετικά λίγο λεμόνι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία σαλατιέρα, τη σάλτσα με τον άνηθο και σπάμε μέσα το σολωμό.

Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και ντεκοράρουμε με τους κόκκους πιπεριού...

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 200 γρ. παπαρδέλες
  • 1 φιλέτο σολωμού
  • 12 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ¼ ματσάκι άνηθο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • κόκκοι κόκκινου πιπεριού

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!