Spring Rolls με Λαχανικά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες το καρότο, μήκους 2cm. περίπου, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θα κάνουμε τα spring rolls.
 
Ζεστένουμε 2 κ.σoύπας ηλιέλαιο στο γουόκ, και σοτάρουμε τα λαχανικά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόγια σως και ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά.
 
Βγάζουμε τα λαχανικά από το γουόκ, στραγγίζουμε τα και αφήνουμε τα να κρυώσουν.

Κόβουμε τα φύλλα κρόυστας σε κομμάτια ρομβοειδή, μήκους περίπου 12cm και πλάτους 6cm, γυρνάμε την μία γωνιά (του μεγάλου μήκους του ρόμβου) του κομματιού να βλέπει προς το μέρος μας και η άλλη απέναντί μας.
 
Βάζουμε μία κ.σούπας από το μείγμα των λαχανικών, σε απόσταση του 1/3 από το μήκος του κομματιού του φύλλου.
 
Φέρνουμε τις πλάγιες γωνίες πάνω στην γέμιση, και τυλίγουμε  λίγο σφυχτά ξεκινώντας από τη μεριά που είναι προς εμάς μέχρι απέναντι.

Διαλύουμε το κόρν φλάουερ σε λίγο νερό ανακατεύοντας. Αλείβουμε την πάνω γωνία με την μείγμα του το κορν φλάουρ, για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα. Επίσης με ένα πινελάκι του αλείφουμε λίγο αβγό διαλυμένο και χτυπημένο με νερό, για να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Αλευρώνουμε μία λαδόκολλα με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε τα ρολλς που φτιάξαμε με την κόλληση προς τα κάτω για να μην μας ξεκολλήσουν όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
 
Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και ψήνουμε τα ρολλς μεχρι να ροδίσουν, (περίπου 2-3 λεπτά).

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
 
Σερβίρονται ζεστά με συνοδεία σόγια σως ή μίας γλυκόξινης σάλτσας με ντομάτα.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 8-12 άτομα)
  • ½ φλιτζάνι βλαστούς φασολιών, (bean sprouts)
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 κ. σούπας αρακά
  • 3-4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. άσπρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • 20 φύλλα κρούστας με αυγό
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • αλεύρι για το αλεύρωμα πριν τηγανισθούν
  • αρκετό ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 αβγό χτυπημένο με νερό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...