Ψητές Γαρίδες Πεταλούδα με Βούτυρο, Μοσχολέμονο και Πιπεριές

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, αφείνοντας το κεφάλι και την ουρά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μία τομή στο πίσω μέρος της γαρίδας, δέ το κόβουμε πέρα ως πέρα αλλά τα ¾ του μήκους της γαρίδας. Έτσι γίνεται το κόψιμο πεταλούδα. Ξεπλένουμε τις γαρίδες με κρύο νερό και αφαιρούμε το εντεράκι. Τέλος τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε το γκρίλ σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα ρηχό ταψί και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο λιωμένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες. Τις περιχύνουμε με το χυμό του μοσχολέμονου, το ξύσμα, το φρέσκο κολιάνδρο καλά ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως με τα μοσχολέμονα.


Μικρά μυστικά: Όταν μαγειρεύουμε τις γαρίδες ολόκληρες, μένουν ζουμερές και χυμώδεις. Επίσης οι μεγαλύτερες γαρίδες κόβονται πιο εύκολα σε σχήμα πεταλούδας. Επίσης μπορούμε αντί να τις βάλουμε στο φούρνο να τις κάνουμε στο τηγάνι σωτάροντάς τες για 5-7 λεπτά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)

  • 500γρ. γαρίδες μεσαίες
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 20 χλ. ελαιόλαδο παρθένο
  • 2 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 τεμ. πιπεριά καυτερή
  • 1 τεμ. πιπεριά πράσινη
  • αλάτι-πιπέρι κ.π.
  • 1 τεμ. μοσχολέμονο χυμός
  • 1 τεμ. μοσχολέμονο ξύσμα
  • 3 κ.σ. κολίανδρος φρέσκος
  • 2 τεμ. μοσχολέμονα στη μέση, για σερβίρισμα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!