Κεσαντίγιας με Λουκάνικο Τσορίθο και Γουακαμόλε

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ο C. Φτιάχουμε το γουακαμόλε πολτοποιόντας το αβοκάντο μέσα σε ένα μπολ, ανακετεύουμε με το σκόρδο, τη πιπεριά ψιλοκομμένη, το χυμό μοσχολέμονου, το ταμπάσκο και τη γούστερσάιρ σος. Αναμειγνύουμε καλά και βάζουμε όσο αλατοπίπερο θέλουμε.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα κεσαντίγιας. Βάζουμε 3 πίτες τορτίγιας πάνω σε μία επιφάνεια και απλώνουμε από πάνω από κάθε μία το τσένταρ, τη πιπεριά ψιλοκομμένη, το τσορίθο ή το σαλάμι, το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αυτά. Από πάνω βάζουμε άλλη μία πίτα τορτίγιας.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι. Βάζουμε μέσα ένα-ένα τα κεσαντίγιας μέσα στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να λιώνει το τυρί, τα γυρίζουμε προσεχτικά με μία μεγάλη σπάτουλα και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Διατηρούμε τα κεσαντίγιας ζεστά στο φούρνο, όσο επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα. Κόβουμε τα κεσαντίγιας σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε με το γουακαμόλε.


Μικρά μυστικά: Το αβοκάντο είναι υγειινότατο με καλά λιπαρά ω-3. Μπορούμε να φτιάξουμε τα κεσαντίγιας και με διαφορετική γέμιση, πιο ελληνικό, με μανιτάρια και κατίκι Δομοκού.

Συστατικά

(για 24 κομμάτια)

  • 6 τεμ. πίτες για τορτίγια
  • 350 γρ. τσένταρ
  • 2 τεμ. πιπεριά καυτερή
  • 18 φέτες Τσορίθο ή σαλάμι
  • 15 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 3 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 15 χλ. λάδι φυτικό

Γουακαμόλε

  • 3 τεμ. αβοκάντο ώριμα
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 τεμ. πιπεριά καυτερή
  • 2 τεμ. μοσχολέμονο χυμός
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1 κ.γ. Worcesteshire sauce

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!