Καραβιδομακαρονάδα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε τις καραβίδες, κόβουμε τα μουστάκια και τα πόδια τους.

Σε κατσαρόλα καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καραβίδες μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε τα μακαρόνια. Διαφορετικά μπορούμε να αφαιρέσουμε τις καραβίδες και να φτιάξουμε τα μακαρόνια μέσα στο ζωμό τους, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται και αλάτι.

Τα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 10-12 λεπτά  μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να τραβήξουν τα πολλά υγρά.
Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλικομμένο μαϊντανό και ίσως λίγο δυόσμο.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και απολαμβάνουμε.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό καραβίδες
  • ½ κιλό μακαρόνια Ν.10
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλάτι-πιπέρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!