Σοκολατένια Μπισκότα με Καρύδια

Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπαιν-μαρί). Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μίγμα και να γίνει λείο. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Μέσα σε μία κατσαρόλα αναμειγνύουμε το αλέυρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί τα αβγά και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Μειώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τη βανίλια σε σκόνη, και συνεχίζουμε το χτύπημα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και τα καρύδια χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 3-4 εκ. και τις κυλάμε στη ζάχαρη. Τις μεταφέρουμε στο ταψί και τις πιέζουμε ελαφρά με το χέρι. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να σκλυρύνουν στις άκρες, αλλά να είναι μαλακές στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Διατηρούνται για 5 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Συστατικά

(για 20-25 μπισκότα)

  • 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 175 γρ. αλέυρι απλό
  • ¾ κ.γ. μπέίκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 τεμ. αβγά μεγάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. βανίλια σκόνη
  • 125 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!