Κολιοί με Δεδρολίβανο και Δάφνη

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας και φοράμε γάντια.
 
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια τα πλένουμε και αφού τα στραγγίσουμε τα βάζουμε σε στη σειρά σε ένα ταψί.
 
Τους  περιχύνουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τους αλατοπιπερώνουμε.
 
Προσθέτουμε λίγο νερό μαζί με τα φύλλα της δάφνης και ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Πρώτα σκεπασμένους με αλουμινόχαρτο και μετά 15 λεπτά το αποσύρουμε.
 
Καλή όρεξη...
 
Tip: Αν μυρίζουν τα χέρια από τα ψάρια τους ρίχνουμε λίγο νερό, κατόπιν μία κουταλιά ελληνικό καφέ και τρίβουμε καλά. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ξεπλένουμε...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό κολιοί
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!