Roast Beef - Ροστ Μπίφ

Παίρνουμε από τον χασάπη μας το κομάτι βοδινού, δεμένο σε σπάγγο και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Το περνάμε και με τη μουστάρδα αν θέλουμε.
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το βοδινό από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
 
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 220ο για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το νερό ή ζωμό κρέατος και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
 
Κλείνουμε το φούρνο, τον ανοίγουμε λίγο και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
 
Περνάμε το ζωμό που έχει μείνει στο ταψί από σουρωτήρι και τον κρατάμε.
 
Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε κρύο με τον ζωμό του.
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 kg βοδινό κόντρα
  • 100 ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 80 gr ελαιόλαδο και βούτυρο  
  • λίγο μουστάρδα προαιρετικά

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!