Κινέζικη Σαλάτα με Noodles Γαρίδες και Μυρωδικά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Δείτε σε βίντεο πώς τις καθαρίζουμε εδώ.
 
Βάζουμε τα noodles να βράσουν για όσο χρόνο λέει το πακέτο, προσθέτοντας στη κατσαρόλα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Κρατάμε 1 ποτήρι του νερού ζωμό από το βρασμό. Σουρώνουμε και κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Τα κρατάμε στην άκρη.
 
Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές Φλωρίνης και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια.
 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτοντας ταυτόχρονα το τζίντζερ για να πάρει άρωμα το λάδι.
 
Σωτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, απ΄όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά ένα λεπτό με τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια και το νερό που κρατήσαμε από τα noodles.
 
Βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών στο μισό. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
 
Αναμειγνύουμε τα noodles με τη σάλτσα και τις γαρίδες και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες
  • ½ πακέτο noodles
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο κολίανδρο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • ½ φλιτζ. σάλτσα σόγιας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...