Μοσχαρίσια Τηγανιά με Μανιτάρια Πορτσίνι Αγγούρι Τουρσί και Κόλιανδρο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε το μοσχάρι σε κυβάκια 1,5 cm περίπου και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
 
Βάζουμε τα μανιτάρια στο κρασί, μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη. Κρατάμε και το κρασί...
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε κυβάκια το αγγουράκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, μόλις ξανθύνει προσθέτουμε το πελτέ, χωρίς να τον διαλύσουμε σε νερό, ανακατεύουμε καλά να βγάλει η ντομάτα τα αρρώματά της.
 
Προσθέτουμε το μοσχάρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Σίγουρα αφήστε το για 7-8 λεπτά.
 
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια το αγγουράκι και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, προαιρετικά προσθέτουμε λίγο σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό.
 
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, προς το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό  και τον κόλιανδρο.
 
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε όσο μας αρέσει.
 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι...
 
Καλή μας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κ. μοσχάρι (κιλότο)
  • 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια Πορτσίνι
  • 4 αγγούρια τουρσί γλυκόξινα
  • 1 κ. σούπας σκόνη κόλιανδρο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 φρ. κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • θυμάρι ξερό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!