Αβγά Ντυρ με Μανιτάρια

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βράζουμε τα αβγά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά και τα κρυώνουμε με το κέλυφος. Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο. Το κρόκο τον τρίβουμε στο τρίφτη.
 
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, περνώντας τα με χυμό λεμονιού για μή μαυρίσουν.
 
Τσιγαρίζουμε σε λιπαρή ουσία το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια να τσιγαριστούν ελέγχοντας και τα καρυκεύματα. Ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί.

Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε ένα ρου ξανθό και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, δηλαδή κάνουμε μία μπεσαμέλ, και ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς το κρόκο αβγού και λίγο από το τριμμένο τυρί και το μοσχοκάρυδο (μορνέ).
 
Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα τα μανιτάρια με τους τριμμένους κρόκους αβγών και λίγη σάλτσα μορνέ, τα βάζουμε σε σακούλα κορνέ και γεμίζουμε τα κομμένα ασπράδια αβγών.

Σκεπάζουμε με τη σάλτσα μορνέ, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και γκρατινάρουμε σε δυνατό φούρνο στο γκριλ.
 
 
Μικρά μυστικά: Εάν για κάποιο λόγο η μορνέ μας σφίξει πολύ και δέν ρέει προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε για αλίγο ακόμα.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 6 τεμ. αβγά
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 40 γρ. κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 400 χλ. γάλα
  • 1 κρόκο αβγού
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ. κεφαλογραβιέρα

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!