Ποπιέτες Μελιτζάνας με Κεφαλοτύρι και Καρύδια

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για 30 λεπτά να ξαλμυρίσουν.

Ταυτόχρονα κόβουμε το κεφαλοτύρι και τις τομάτες σε λεπτές λωρίδες-μπαστουνάκια, ίδιου πλάτους με τις μελιτζάνες. Σπάμε στο γουδοχέρι τα καρύδια και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο).

Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες, τις στρώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε μέσα από ένα μπαστουνάκι κεφαλοτύρι, τομάτα, λίγο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας τις τυλίγουμε σε ποπιέτες (ρολάκια).

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο, στους 180º C.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε σαν ορεκτικό πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σπασμένο καρύδι.

Καλή σας όρεξη.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 3 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες
  • 2 τομάτες ώριμες
  • 100-120 γρ. κεφαλοτύρι
  • 30 γρ. καρύδια
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι


Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Πατάτες Τζάκετ με Γιαούρτι

    Μία συνταγή απλή, εύκολη και δροσιστική. Ιδανική για το καλοκαιράκι, γίνεται στον φούρνο αλλά και στα κάρβουνα. Δείτε σε βίντεο πόσο απλή είναι.