Ριζότο με Κρεμμύδι Μανιτάρια και Ρίγανη

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δειτε βίντεο). Καθαρίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό, αλάτι μπόλικο, πιπέρι, κλείνουμε τη κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτα με μισοσκεπασμένο καπάκι.

Ανακατεύουμε το ριζότο ανά διαστήματα για να μην μας κολλήσει το ρύζι. Μόλις ρουφήξει τη μεγαλύτερη ποσότητα των υγρών είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο, ντεκοράρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρέσκια ρίγανη για ομορφιά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι (αρμπόριο)
  • 1,2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 12 μανιτάρια λευκά
  • ½ κ. γλυκού ρίγανη
  • ½ κ. σούπας μαϊντανό
  • 60 χλ. ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!