Κοτοσαλάτα με Τρίχρωμες Πένες και Μαγιονέζα Κόλιανδρου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βάζουμε το στήθος κοτόπουλο σε ένα μικρό ταψάκι, του ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, χοντρό, πιπέρι, θυμάρι, λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180ο C για 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το αποσύρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και με τα χεράκια μας κόβουμε το ψαχνό σε ακανόνιστα κομμάτια. Τρώμε μετά μανίας τη πέτσα όσο το κόβουμε.
 
Παράλληλα βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, πολύ αλάτι, λίγο λάδι και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις πένες. Βράζουμε για όσο χρόνο λέει το πακέτο και κατόπιν στραγγίζουμε και κρυώνουμε σε άφθονο, κρύο, τρεχούμενο νερό.
 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το κόλιανδρο σε σκόνη και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
 
Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε μέσα τις πένες, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλα.
 
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
 
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τα καρυκέυματα και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • ½ κλ. πένες τρίχρωμες
  • 1 μικρό στήθος κοτόπουλο
  • 150 γρ. καλή μαγιονέζα
  • 3 κ. σούπας σκόνη κόλιανδρο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 40 ml. ηλιέλαιο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 7-8 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • θυμάρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!