Σούπα Κρέμα Καρότου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας (δείτε στο βίντεο πώς καθαρίζουμε και κόβουμε σωστά το πράσο).

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα στα τέσσερα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, το αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.

Το βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά.

Περνάμε τη σούπα από ένα μεγάλο σουρωτήρι πιέζοντας με μία κουτάλα γοα να βράλουν τα λαχανικά όλους τους χυμούς τους. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός.

Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Βράβουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σιγά-σιγά. Βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε ντεκοράροντας αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 400 γρ. καρότα
  • μισό πράσο (το λευκό μέρος)
  • 30 γρ. αλέυρι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!