Κοτόπουλο στο Φούρνο με Σάλτσα Μπάρμπεκιου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Δείτε εδώ πώς. Του αφαιρούμε τις τρίχες με τα χέρια μας ή το καψαλίζουμε με ένα αναπτήρα.
 
Σε μία μπασίνα-λεκάνη (μεγάλη τόσο ώστε να χωρέσει και τα κοτόπουλα), βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
 
Προσθέτουμε το κατόπουλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού. Σπέπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Το ιδανικό βέβαια, είναι να αφήσουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.
 
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.
 
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα.
 
Σερβίρουμε ζεστό με λαχανικά βραστά ή με ρύζι.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο
  • 40 ml. σάλτσα σόγιας
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. πάστα τομάτας
  • ½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 2 κ. σούπας ηλαιέλαιο
  • πιπέρι μαύρο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Πατάτες Παϊγ

    Δείτε σε βίντεο πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε πατάτες παϊγ. Μία νόστιμη και ευπαρουσίαστη γαρνιτούρα.
  • Πώς κάνουμε Πανέ αλ' Ανγγλαίζ

    Μάθετε πως κάνουμε ένα τρόφιμο πανέ, με φωτογραφίες για ευκολία σας. Το πανέ γίνετε για ψάρι, κρέας ή λαχανικά με ένα τραγανό αποτέλεσμα.
  • Σπιτική Κέτσαπ

    Μία ωραία σπιτική και υγειινή κέτσαπ για εσάς και τα παιδιά σας. Δε μοιάζει πολύ στη γεύση με αυτές του εμπορίου γιατί δεν βάζουμε διάφορες αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων.