Χταποδάκι της γιαγιάς

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Φτιάχνουμε το μπουκέ-γκαρνί (δείτε εδώ).

Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με το μισό ξίδι και τα αρωματικά λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).

Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ξίδι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.

Μόλις μαλακώσει αρκετά το χταπόδι ,αποσύρουμε, το κόβουμε σε μεσσαίου μεγέθους κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη...

 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 χταπόδι
  • 1 κλων. σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ ποτήρι ξίδι κόκκινο
  • λίγο θυμάρι
  • 1 μπουκέ-γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη)

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Τελειοποιώντας τους Τρόπους Κοπής

    Δείτε στο βίντεο τους τρόπους κοπής, πώς κρατάμε το μαχαίρι, τις κυριότερες τεχνικές κοπής, τί προφυλάξεις παίρνουμε σε μία κουζίνα, τί μαχαίρια χρειαζόμαστε κ.α.